Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

ΑνακοινώσειςΕκστρατεία ελέγχου παιδικών ενδυμάτων


Εκστρατεία ελέγχου παιδικών ενδυμάτων

Τα παιδικά ενδύματα συχνά ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

Εκτός από τους χημικούς κινδύνους που μπορεί να παρουσιάσουν τα υλικά κατασκευής τους και την ύπαρξη μικρών διακοσμητικών αντικειμένων πάνω στα ενδύματα τα οποία μπορεί εύκολα να αποσπαστούν και να καταποθούν, η παρουσία κορδονιών αποτελεί τον βασικότερο λόγο απόσυρσης παιδικών ενδυμάτων από την αγορά, αφού τα κορδόνια είναι δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους. Πολλά ατυχήματα έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων των παιδιών από εγκλωβισμό των κορδονιών των ενδυμάτων σε τσουλήθρες, πόρτες, δέντρα και άλλα σημεία. Έχουν επίσης καταγραφεί περιπτώσεις όπου, ελαστικά κορδόνια τραβηχτήκαν και εκσφενδονίστηκαν προκαλώντας τραυματισμούς στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους πιο πάνω κινδύνους και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς όπου στην αγορά διατίθεται πλήθος νέων παιδικών ενδυμάτων, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών θα πραγματοποιήσει εκστρατεία κατά την περίοδο 29/8/2016 – 30/9/2016. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας αναμένεται ότι θα ελεγχθούν πέραν των 100 σημείων παγκύπρια με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων παιδικών ενδυμάτων και θα γίνει επίσης ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Παράλληλα, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει ετοιμαστεί νέο ενημερωτικό έντυπο, με τίτλο «Παιδικά Ενδύματα – Συμβουλές στους Καταναλωτές» με αναλυτικές πληροφορίες. Περαιτέρω, θα τοποθετηθούν ενημερωτικά έντυπα σε διάφορους χώρους όπως ιατρεία, παιδιατρικές κλινικές, παιδότοπους, μαιευτήρια κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οικονομικούς φορείς, μπορούν να λαμβάνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:
  • Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22867309
  • Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150
  • Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160
  • Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613
Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Ασφαλή Έπιπλα - Ασφαλή Παιδιά

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Αναγραφή τιμών - Οδηγός για επιχειρήσεις

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις

Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου

Διαδικτυακή Πύλη

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

BREXIT