Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

ΑνακοινώσειςΑπόφαση 2015/01 (ΓΑ) - S&J Tziovannis Bros Enterprises Ltd


Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, ως η αρμόδια αρχή για την εφαρμογή των περί της Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων Νόμων του 2004 έως 2010, επέβαλε στην εταιρεία S & J Tziovannis Bros Enterprises Ltd διοικητικό πρόστιμο ύψους €500 για παράβαση προνοιών της εν λόγω νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών στο κατάστημα NAPA EXCLUSIVE, που βρίσκεται στην Αγία Νάπα και ανήκει στην εταιρεία S & J Tziovannis Bros Enterprises Ltd, εντοπίστηκε να διατίθεται προς πώληση Φωτεινός Δείκτης Laser ο οποίος δεν συμμορφώνεται με την Γενική Απαίτηση Ασφάλειας αφού εμπεριέχει κίνδυνο βλάβης της όρασης από την υψηλή ακτινοβολία που εκπέμπει. Ενόψει των πιο πάνω, η εταιρεία είχε ενημερωθεί ότι το προϊόν θα έπρεπε να αποσυρθεί από την αγορά (Ειδοποίησης Απόσυρσης Λ/κα 24/15). Το διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε λόγω της μη αποστολής από την εταιρεία των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν στη απόσυρση από την αγορά του προϊόντος.

Αυτούσια η Απόφαση παρατίθεται εδώ.

Με την ευκαιρία επισημαίνεται, ότι για την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών η ασφάλεια των καταναλωτών είναι πρωταρχικής και ύψιστης σημασίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Υπηρεσία επιδιώκει πάντα την καλή συνεργασία με τις επιχειρήσεις και λοιπούς φορείς.Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΑπόφαση 2015-1ΓΑ - S&J Tziovannis Bros Enterprises Ltd.pdf

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Ασφαλή Έπιπλα - Ασφαλή Παιδιά

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Αναγραφή τιμών - Οδηγός για επιχειρήσεις

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις

Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου

Διαδικτυακή Πύλη

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

BREXIT