Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

ΑνακοινώσειςΠΑΣΧΑ 2017 - Παρατηρητήριο Τιμών 10.04.2017


Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών ενόψει των εορτών του Πάσχα, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει ολοκληρώσει νέα έρευνα με συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης κρεάτων και πασχαλινών εδεσμάτων.

Συνοπτικά αποτελέσματα:

Συνοπτικά αποτελέσματα

Δείτε το Παρατηρητήριο εδώ.Συμβουλές προς καταναλωτές

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή τονίζει ότι:
  • Οι τιμές διαμορφώνονται στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, βάσει της προσφοράς και ζήτησης.
  • Οι καταναλωτές, με τη συλλογική τους συμπεριφορά, διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διαμόρφωση -όχι μόνο των τιμών- αλλά και της προσφερόμενης ποιότητας και εξυπηρέτησης από τις επιχειρήσεις.
  • Τα Παρατηρητήρια Τιμών ετοιμάζονται από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, ακριβώς για να υποβοηθήσουν τους καταναλωτές στη λήψη των δικών τους αποφάσεων και για να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά.
  • Το Παρατηρητήριο Τιμών για το Πάσχα 2017 παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές τιμών μεταξύ σημείων πώλησης.
  • Κατά συνέπεια, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές να κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους, αλλά και να ελέγχουν τί πληρώνουν και τί παίρνουν.
  • Επιπρόσθετα, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές να μην κάνουν βιαστικές αγορές, αλλά ούτε υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν.

Με την ευκαιρία η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή εύχεται σε όλους τους καταναλωτές Καλό Πάσχα και υπενθυμίζει παράλληλα τις συστάσεις που έχει δημοσιεύσει σε σχέση με την ασφάλεια προϊόντων των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη κατά την περίοδο αυτή, όπως παιχνίδια και λαμπάδες.
Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Ασφαλή Έπιπλα - Ασφαλή Παιδιά

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Αναγραφή τιμών - Οδηγός για επιχειρήσεις

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις

Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου

Διαδικτυακή Πύλη

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

BREXIT