Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Πληροφορίες για Καταναλωτές


Ακούστε το κείμενο


Αναγραφή τιμών

  • Οι έμποροι οφείλουν να αναγράφουν τις τιμές των προϊόντων με σαφήνεια, ώστε να μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε παρόμοια προϊόντα και να κάνετε τις επιλογές σας πλήρως ενημερωμένοι–ανεξάρτητα από τον τρόπο συσκευασίας των προϊόντων ή τον αριθμό μονάδων που πωλούνται σε συσκευασία του ενός.
  • Οι εταιρείες υποχρεούνται εκ του νόμου, όταν διαφημίζουν ή πωλούν ένα προϊόν, να είναι απολύτως σαφείς όσον αφορά την τιμή του.
  • Η τιμή προσφοράς πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους φόρους και τα έξοδα αποστολής. Επίσης, θα πρέπει να σας πληροφορούν εκ των προτέρων για τυχόν επιπλέον έξοδα τα οποία δεν μπορούν να υπολογιστούν από πριν.


Μοναδιαία τιμή
  • Θα πρέπει να μπορείτε να συγκρίνετε τιμές, μάρκες και μεγέθη συσκευασιών, π.χ. για να δείτε πόσα θα εξοικονομήσετε αν αγοράσετε ένα προϊόν σε μεγάλη οικογενειακή συσκευασία αντί σε συσκευασία του ενός.
  • Για διευκόλυνσή σας, κάθε προϊόν πρέπει να φέρει όχι μόνο την τιμή πώλησης, αλλά και την τιμή ανά μονάδα – πχ. την τιμή ανά κιλό ή λίτρο. Η πληροφορία αυτή πρέπει να είναι σαφής, ευανάγνωστη και εύκολα αναγνωρίσιμη.

Αναγραφή τιμώνΕνημερωτικό έντυπο:
"Τιμή Πώλησης" και "Μοναδιαία Τιμή" προϊόντων

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας!Σημείωση/Πηγή: Μέρος των κειμένων που περιλαμβάνονται στην ενότητα αυτή, προέρχεται από τον ιστότοπο της ΕΕ "Η Ευρώπη σου".Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Οργανωμένα Ταξίδια

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Αναγραφή τιμών - Οδηγός για επιχειρήσεις

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις

Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου

Διαδικτυακή Πύλη

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

BREXIT