Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

ΑνακοινώσειςΕπιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €50.000 στην εταιρεία New Nissan Cyprus Ltd από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή για άσκηση αθέμιτης εμπορικής πρακτικήςΑπόφαση για Πρόστιμο στη NEW NISSAN CYPRUS LTD


Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνει την έκδοση Διοικητικής Απόφασης εναντίον της εταιρείας New Nissan Cyprus Ltd για παράβαση του περί των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών των Επιχειρήσεων προς τους Καταναλωτές Νόμου του 2007.

Η Απόφαση αφορά έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία σε σχέση με άσκηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών κατά την πώληση μηχανοκίνητου οχήματος.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έκρινε:

  1. την εμπορική πρακτική κατά την οποία η εταιρεία πληροφορούσε ή/και διαφήμιζε ότι το αυτοκίνητο μάρκας Nissan Qashqai έφερε, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, αισθητήρες στάθμευσης στο μπροστινό και πίσω μέρος του, χωρίς ωστόσο να φέρει τα εν λόγω χαρακτηριστικά, ως παραπανητική πρακτική, η οποία εξαπατούσε ή υπήρχε ενδεχόμενο να εξαπατήσει τον μέσο καταναλωτή ως προς την ύπαρξη των χαρακτηριστικών αυτών, οδηγώντας τον, ή με ενδεχόμενο να τον οδηγήσει, να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία διαφορετικά δεν θα ελάμβανε και,
  2. την εμπορική πρακτική κατά την οποία η εταιρεία πώλησε αυτοκίνητο μάρκας Nissan Qashqai χωρίς να παρέχει, πριν την αγορά του, την πληροφορία για το έτος κατασκευής του, ως παραπλανητική παράληψη η οποία δημιουργούσε κίνδυνο στρέβλωσης της οικονομικής συμπεριφοράς του καταναλωτή.

Μετά από εξέταση της υπόθεσης, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε στην Εταιρεία διοικητικό πρόστιμο ύψους €50.000.Η απόφαση παρατίθεται αυτούσια εδώ.
Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Ασφαλή Έπιπλα - Ασφαλή Παιδιά

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Αναγραφή τιμών - Οδηγός για επιχειρήσεις

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις

Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου

Διαδικτυακή Πύλη

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

BREXIT