Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

ΑνακοινώσειςΕνημερωτική Εκστρατεία με τίτλο "Διαδικτυακές Αγορές - Δικαιώματα Καταναλωτών"


Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ανακοινώνει τη διενέργεια ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο «Διαδικτυακές Αγορές – Διακιώματα Καταναλωτών», κατά την περίοδο 21/10/2020 έως 21/11/2020.

Ολοένα και περισσότεροι ευρωπαίοι προτιμούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους, μια τάση που έχει ενισχυθεί σημαντικά την εποχή του κορωνοϊού, με τα μαγαζιά κλειστά και τους καταναλωτές υπό περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 60% των καταναλωτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ηλικίας 16-74 ετών πραγματοποίησαν διαδικτυακά τις αγορές τους στη διάρκεια του 2019, ποσοστό αυξημένο σε σύγκριση με το 56% του 2018. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο το 2020.

Το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τις αγορές από το διαδίκτυο, δίνει ενισχυμένα δικαιώματα στους καταναλωτές σε σχέση με τις αγορές από τα φυσικά καταστήματα. Μάθετε περισσότερα στο ενημερωτικό έντυπο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatOn-line αγορες.pdf

Διαδικτυακές Αγορές

Αναγραφή τιμών - Οδηγός για επιχειρήσεις

Ασφαλή Έπιπλα - Ασφαλή Παιδιά

Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών

Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου

Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων

Τιμές καυσίμων - Συχνές ερωτήσεις

Διαδικτυακή Πύλη

BREXIT