Ανακοινώσεις


Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο: Παραλαβή προσφοράς από ενδιαφερόμενο στρατηγικό επενδυτή - 23/01/2017

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε σήμερα, για υποβολή προσφορών από ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές για τη δημιουργία και λειτουργία του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο, έχει παραλάβει προσφορά από την εταιρεία Wyncoast Industrial Park Public Co. Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ταϋλάνδης.

Βάσει των όρων και προνοιών του διαγωνισμού, η πρόταση που έχει ληφθεί θα τύχει εξέτασης από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία στη συνέχεια θα καταθέσει τις εισηγήσεις της στο Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου Ενέργειας.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός αφορούσε στην ενοικίαση κρατικής γης, εμβαδού 328.000 τ.μ. περίπου και για περίοδο 50 χρόνων, η οποία προορίζεται για την ανάπτυξη του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου στην παραθαλάσσια περιοχή Πεντακώμου, της επαρχίας Λεμεσού. Το έργο αναμένεται να αποτελέσει βασική υποδομή για την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας στην Κύπρο, αλλά και εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της έξυπνης εξειδίκευσης. Απώτερος σκοπός είναι η συνεισφορά στη διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας και η μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο εφαρμοσμένης γνώσης.