Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός Ενέργειας θα συμμετάσχει στα Συμβούλια Ενέργειας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες - 25/11/2015

Ο Υπουργός Ενέργειας θα συμμετάσχει στα Συμβούλια Ενέργειας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει, αύριο, στη Σύνοδο του Συμβουλίου Ενέργειας και, την Παρασκευή, στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων υπό τη σύνθεση των Υπουργών Εμπορίου.

Κατά τις εργασίες της αυριανής Συνόδου του Συμβουλίου Ενέργειας, οι Υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα εγκρίνουν Συμπεράσματα του Συμβουλίου για τη Διακυβέρνηση της Ενεργειακής Ένωσης, ενώ θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά στη δημιουργία μιας Ενεργειακής Ένωσης. Παράλληλα, θα συζητήσουν, τον ανασχεδιασμό της αγοράς ενέργειας και θα εγκρίνουν τη γενική προσέγγιση του Συμβουλίου για την πρόταση Κανονισμού για την Ενεργειακή Σήμανση. Κατά το γεύμα εργασίας, οι Υπουργοί Ενέργειας θα ενημερωθούν για τις τελευταίες προετοιμασίες της 21ης Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21) που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2015.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή υπό τη σύνθεση των Υπουργών Εμπορίου, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υιοθέτηση Συμπερασμάτων του Συμβουλίου για τη νέα Εμπορική Πολιτική της ΕΕ και την προετοιμασία της Δέκατης Υπουργικής Διάσκεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ναϊρόμπι στις 15-18 Δεκεμβρίου. Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ θα συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Συνεργασία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) με τις ΗΠΑ, καθώς και άλλα σημαντικά θέματα όπως οι εμπορικές σχέσεις με Ουκρανία και Ρωσία, με χώρες της Ασίας και με τα μέλη της MERCOSUR (Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα).

Ο κ. Λακκοτρύπης θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου.