Ανακοινώσεις


Η επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο σύσκεψης της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας με το ΚΕΒΕ - 01/09/2020

Συνάντηση με ΚΕΒΕ

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κας Νατάσας Πηλείδου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο, με επίκεντρο τα φλέγοντα θέματα που οποία απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως τόνισε η Υπουργός καλωσορίζοντας την Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΒΕ, το Επιμελητήριο ήταν ανέκαθεν και παραμένει ένας από τους κυριότερους συνεργάτες του Υπουργείου, και η ίδια στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της σχέσης με απώτερο σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των κυπριακών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο μετά και τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας. «Ευελπιστώ πως όλα τα θέματα τα οποία έχουν συζητηθεί σήμερα θα προχωρήσουν άμεσα. Εμείς, ως Υπουργείο, θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζω ότι θα υλοποιηθούν σύντομα διάφορες ενέργειες οι οποίες έχουν συμφωνηθεί», επεσήμανε η Υπουργός μετά το πέρας της σύσκεψης.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για τα όσα συμφωνήθηκαν, όπως και για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα πλείστα θέματα που τέθηκαν από το Επιμελητήριο σε σχέση με το εμπόριο, τη βιομηχανία και την ενέργεια. «Προσβλέπουμε», είπε, «σε μία αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Με τον νέο αέρα που φέρνουν η κα Υπουργός, ο νέος Γενικός Διευθυντής και η ομάδα τους, είμαστε σίγουροι ότι αυτό το Υπουργείο θα ενδυναμώσει το ρόλο του ως το κατεξοχήν Υπουργείο του κυπριακού επιχειρείν».

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανάγκη υιοθέτησης πιο αποτελεσματικών διαδικασιών στη σχέση Υπουργείου – επιχειρήσεων. Η κα Πηλείδου ενημέρωσε το ΚΕΒΕ για τον στρατηγικό στόχο που έχει θέσει, πάνω στον οποίο ήδη εργάζεται, για ίδρυση Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, με ρόλο τη διευκόλυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και σύστασης επιχειρήσεων. Συζητήθηκαν, επίσης, τα Σχέδια Επιχορηγήσεων για ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και τις ΑΠΕ, καθώς και η ψηφιοποίησή τους, η στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, θέματα βιομηχανικών περιοχών κ.α.