Χαιρετισμός

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Έχοντας την ευθύνη διαχείρισης ορισμένων από τους σημαντικότερους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας μας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για βιώσιμη ανάπτυξη. Από τους υδρογονάνθρακες και την ενέργεια μέχρι το εμπόριο, τη βιομηχανία και τον Έφορο Εταιρειών, οι προκλήσεις είναι αναμφίβολα πολλές και οι στόχοι πολυδιάστατοι.

Ωστόσο, μέσα από τις προκλήσεις δημιουργούνται ευκαιρίες που με τον σωστό προγραμματισμό, συλλογική προσπάθεια και σκληρή δουλειά, μπορούμε να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό. Σε συνάρτηση δε και με τον αναγκαίο διάλογο και τη συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, είμαι σίγουρη πως το Υπουργείο μας μπορεί και πρέπει να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο ως το πρώτο και κύριο σημείο επαφής για τα θέματα αρμοδιότητάς του, δίνοντας στις κυπριακές επιχειρήσεις τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν και να είναι ανταγωνιστικές, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στα κρίσιμα ζητήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε:

· η αναβάθμιση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας μας, με κύριους στόχους τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και τη βέλτιστη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας,

· η ανάπτυξη της βιομηχανίας και του εμπορίου μας,

· η ενδυνάμωση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και η αποτελεσματική προώθηση των κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό,

· η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

· ο εκσυγχρονισμός του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και η εφαρμογή του Πλαισίου Αφερεγγυότητας,

· η προστασία των καταναλωτών και η εφαρμογή της περί Μέτρων και Σταθμών Νομοθεσίας, και

· η αναβίωση της παραδοσιακής λαϊκής μας τέχνης και η σταδιακή μετεξέλιξή της σε σύγχρονη χειροτεχνία.

Με αυτά τα λίγα λόγια σας καλωσορίζω στον ιστότοπο του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και σας καλώ να μας στείλετε τα δικά σας σχόλια και εισηγήσεις για βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται.

Νατάσα Πηλείδου

Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και ΒιομηχανίαςTWEETS ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Επιστροφή στην αρχή